Iseqqavoq blev aktiebolag 2010.

Före 2010 hette vi Lembke Inventos. Vi byggde hemsidor vid sidan av våra akademiska studier. Idag är vi fyra anställda och har det uttalade målet att växa – själva och tillsammans med kompetenta och erfarna samarbetspartners.

Ju bättre och starkare vi blir, desto bättre blir våra partners.
Och framför allt: Desto bättre blir de hemsidor vi levererar till våra uppdragsgivare.

Vi tillhör ett fåtal webbyråer med kunskaper som vilar på en solid akademisk grund inom programmering men också inom design, interaktionsdesign och projektledning.

Vårt val att specialisera oss på WordPress är högst medvetet. Med WordPress blir det avancerade enkelt.

Namnet kommer från Grönland.

Jonas paddlar kajak i Grönland, tillsammans med vänner. Trötta efter en lång dag av strapatser slår de läger för natten. Det är kallt, tyst och det är en oändlighet till civilisationen  och närmaste samhälle.

Tidigt på morgonen slår flodvågen in över lägret. De sovande vännerna sveps med, och iväg, i en tsunamin av iskallt vatten. Vatten som man fryser ihjäl i på några enstaka minuter.
Men Jonas och de andra har försynen på sin sida; ett par innuiter har valt närliggande vatten för att fiska och de har klarat vågen i sin båt.

De kommer paddlarna till hjälp och det första ord de uttalar är:

– Iseqqavoq!

Iseqqavoq betyder ”isberg som kalvar” på grönländska. När ismassor störtar ner i havet bildas den kraftfulla våg som nästan kostade Jonas och de andra livet.

Med lite distans till den synnerligen omtumlande händelsen går det att se likheten mellan isberget och, jo faktiskt, webbdesign och webbutveckling. Ett isberg befinner sig till största delen under ytan; det gör en hemsida också. Den synliga delen är viktig men det som inte syns håller både isberget och hemsidan uppe, balanserar och gör det synliga möjligt.

Vi heter Iseqqavoq därför att vi ser varje hemsida som ett isberg: skönheten ligger över ytan, styrkan och kraften därunder.